Onze prijzenkast

Natuurlijk bakken we in de eerste plaats voor onze klanten. Zodat ze iedere dag weer kunnen smullen van de lekkerste taarten, gebak en banket.

We zijn trots dat we dankzij onze passie voor het vak en onze ambachtelijke werkwijze beloond zijn met verschillende prijzen.

Beste banketbakkersijs

Beste banketbakkersijs van Zuid Holland 2019

Tijdens de provinciale banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College hebben we de prijs behaald voor: Beste banketbakkersijs van Zuid Holland. Ons mango- en vanille ijs kwam als beste uit de keuring. De juryvoorzitter sprak van een hoog niveau: “Het room- en sorbetijs van Banketbakkerij van Dam is van topkwaliteit. Bij het vanilleroomijs proef je écht vanille en bij de mangosorbet proef je échte mango. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten. “ Als u de winkel binnenkomt, springt de ijsvitrine direct in het oog en laat u zich verleiden om ons ijs te proeven.

Beste paasbrood 2017

Beste paasbrood 2017

Pasen zonder paasbrood is geen Pasen. Er gaat niks boven zo’n dikke plak paasbrood met amandelspijs, royaal bestreken met échte roomboter. In 2017 wonnen we de prijs voor het allerlekkerste paasbrood. In totaal streden er vijftig banketbakkers om deze felbegeerde titel. De mening van de jury van het Patisserie College: “Het paasbrood heeft de perfecte verhouding tussen een lekkere volle en rijke amandelspijs en heerlijk zacht brood. Daarnaast is het brood rijkelijk gevuld met allerlei noten en vruchten en afgemaakt met een heerlijk victoriabeslag.”

Dutch pastry award

Zilver bij de Dutch Pastry Award 2014

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een vak wedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Het thema was 'fashion'. Marcel won in 2014 het zilver voor zijn creatie ‘The tower of fashion’. Hij ontwierp en maakte een mooie mode etalage, met een hoed, tas, sieraden, een spiegel en een pump. Allemaal eetbaar en gemaakt van lekkers, zoals chocolademousse, amandelbiscuit, gekonfijte bosaardbeien en crispy melkchocolade.

Zilver bij de verkiezing Beste Banketbakker Zuid Holland 2011

In 2011 zijn we verkozen tot de op een na de beste banketbakker van Zuid Holland. Mystery guests bezochten de winkel om diverse producten te proeven. Daarbij kwamen onze boterstaven en cake als beste uit de bus. Onze boterstaven vielen in de smaak vanwege de roomboterkorst en pure amandelspijs met een klein beetje suiker en een vleugje citroensap. Hierdoor is het geheel niet té zoet en onweerstaanbaar lekker. En weet u waardoor onze cakes zo heerlijk luchtig én smeuïg zijn? Dat komt door de roomboter en een geheim ingrediënt: amandelspijs. Niet verder vertellen hoor!