Van Dam Banket: dé ambachtelijke banketbakker uit de Bollenstreek!

De banketbakkers van Banketbakkerij van Dam maken ieder feestje het vieren waard. Onze lekkernijen komen dagvers uit eigen bakkerij. In de wijde omgeving staan we bekend als dé ambachtelijke banketbakker van de Bollenstreek. Naast een divers banketassortiment, verkopen wij chocolade uit onze chocolaterie en maken wij vers ambachtelijk ijs.

Over ons

Een familiebedrijf met passie voor het ambacht

Wij zijn René en Ineke Huigsloot van Banketbakkerij van Dam uit Hillegom, waarvan we sinds 1995 eigenaar zijn. René zit al 40 jaar in het vak en was als kleine jongen al in de banketbakkerij van z’n familie te vinden. Daar is de liefde en de passie voor het vak ontstaan. Hij deed ervaring op bij diverse bedrijven, zoals banketbakkerij Dijkstra in Alphen aan den Rijn en patisserie Huize Van Wely in Noordwijk.

Na jaren bij anderen op hoog niveau te hebben gewerkt, was het tijd voor de volgende stap: een eigen banketbakkerij. Sinds 1995 zijn we de trotse eigenaar van Banketbakkerij van Dam. Omdat Van Dam zo’n bekende naam is in de Bollenstreek en ver daarbuiten, hebben we ervoor gekozen om deze naam te houden.

In 2015 is ook onze zoon Marcel bij ons komen werken. Hij heeft net als wij een grote passie voor het banketbakkersambacht. Marcel heeft voorheen gewerkt bij Huize Van Wely, patissier Robèrt van Beckhoven en Chocolaterie Urban Cacao.

Vers gebak

Vers gebak, taart en banket uit eigen bakkerij

Wist u dat we de lekkerste tompouces uit de Bollenstreek maken? Bereid met een knapperige roomboterkorst en gele room die we zelf koken. Ook komen er iedere dag weer lekkere gekruide saucijzenbroodjes met uitjes en sambal, vers gebakken appelkanjers en gevulde koeken met zuivere amandelspijs uit de oven. En niet te vergeten onze beroemde moorkoppen, royaal gevulde slagroomsoezen met een heerlijke laag pure chocolade eroverheen, gedecoreerd met een slagroom rozet.

Alles in onze bakkerij wordt bereid met de beste grondstoffen en naar originele recepten. En dat proef je. Lekker eten doe je met al je zintuigen. Pure smaken staan voorop, maar ook aan het uiterlijk van onze taarten, gebak en banket wordt veel aandacht besteed. De juiste afwerking en zorgvuldig uitgekozen decoraties laten onze lekkernijen er verleidelijk uitzien.

Chocolaterie

Specialiteiten uit onze chocolaterie

In 2005 zijn we met de chocolaterie gestart, waar we de lekkerste bonbons, truffels en chocolade maken. Voor elke bijzondere gelegenheid zijn er in onze banketbakkerij passende chocoladeproducten te vinden, zoals prachtige chocoladepaaseieren, een romantisch chocoladehart voor Valentijn en rond Sinterklaastijd natuurlijk de lekkerste chocoladeletters.

Er wordt gezegd dat de beste chocola uit België komt en dat erkennen wij volledig. We werken in onze chocolaterie dan ook met de bekende Callebautchocolade uit België. De cacaobonen zijn van superieure kwaliteit en het zorgvuldig branden en malen maken het verschil.

Ambachtelijk ijs uit onze eigen ijsmakerij

Naast gebak, taarten, chocolade en andere heerlijkheden vormt ijs een mooie aanvulling op het assortiment. Het past in de ambachten binnen ons bedrijf. Sinds 2017 zijn we met ijsproductie gestart, waarvoor Marcel al het ijs zelf bereidt. Bij de bereiding gebruikt hij verse ingrediënten, zoals fruitpuree en echte vanille. Zo smaakt ons aardbeienijs, dus écht naar aardbeien. De hoge kwaliteit en heerlijke smaak van ons banketbakkersijs wordt erkend door échte kenners: wij zijn trots op het winnen van de prijs voor het Beste Banketbankers ijs van Zuid-Holland.

Samenwerking

Samenwerking met lokale bedrijven

Om tot het beste resultaat te komen, gebruiken we alleen ingrediënten van hoge kwaliteit. We werken daarbij regelmatig samen met lokale bedrijven die net zoveel passie voor hun vak hebben. Zo komen de aardbeien en het fruit van het seizoen bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers uit Abbenes vandaan. Daardoor worden onze aardbeisloffen en fruitgebakjes nóg lekkerder. Ook ons ijs wordt bereid met vers fruit van Van Reeuwijk. In hun winkel kunt u ook terecht voor dit ambachtelijke ijs, onze heerlijke appelkanjers en Hillegommertjes.

Met Landgoed de Olmenhorst hebben we een recept ontwikkeld voor een heerlijke Olmenhorst appeltaart. Het geheim zit ‘m in het kiezen van de juiste appel. We gebruiken biologische appels die precies stevig genoeg zijn en de juiste bite hebben, waardoor de taart verrukkelijk smaakt.

Hulp nodig bij het maken van uw keuze?

Heeft u vragen? Bel (0252 - 515 721) of mail ons gerust. De meeste producten zijn eenvoudig online te bestellen en onze winkeldames helpen u graag bij het maken van uw keuze.